Menu

Flight dispatcher in opleiding

Are you ready for your next destination?

 • Luchtvaart

 • Schiphol

 • 30/38 uur

 • 2.575

 • HBO

 • > 1 jaar

Flight dispatcher in opleiding

Breng jouw passie voor de luchtvaart tot leven en laat je opleiden tot junior flight dispatcher bij dnata. Werk tussen de vliegtuigen en houd je bezig met het briefen van de piloten in de cockpit. Zorgen voor een snelle en veilige turnaround van het vliegtuig, dat is waar het als flight dispatcher allemaal om draait. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Wat ga je doen en leren?

Als flight dispatcher in opleiding leer je wat ervoor nodig is om passagiers en crew van een veilige vlucht te voorzien. Dit betekent dat jij aan de slag gaat met het leren controleren van alle processen die nodig zijn bij aankomst en vertrek van een vliegtuig. Denk hierbij aan het laten in- en uitstappen van passagiers, het uit- en inladen van bagage en vracht en ervoor zorgen dat het vliegtuig is voorzien van schoon water en nieuwe brandstof. Als flight dispatcher ben je het eerste aanspreekpunt voor de bemanning in het vliegtuig, jouw collega’s op het platform en de grondstewardessen. Je coacht je collega’s in deze processen en stuurt bij waar nodig.

Hiernaast verzamel je alle relevante gegevens over vluchten en geef je de informatie door aan de juiste instanties. Je hebt een scherp oog voor detail en weet snel te schakelen in hectische situaties. Afwisselend? Dat is jouw functie zeker! Jouw werkplek is op ons kantoor, op het platform en aan de gate.

Verder ben je als flight dispatcher verantwoordelijk voor het berekenen en intekenen van de belading van het vliegtuig. Je houdt rekening met het gewicht en verdeling (weight & balance) van de bagage en vracht. Dit moet op de juiste manier, zodat het vliegtuig veilig kan opstijgen en landen. Je ruimtelijk inzicht komt hier goed van pas! En wat zo leuk is: de piloten in de cockpit hebben je nodig, zowel bij aankomst als voor vertrek.

Bij dnata, trots onderdeel van Emirates group, start je jouw carrière met een boeiende reis door de wereld van de luchtvaart. In een betaalde, fulltime training van twee weken bij de dnata Training Academy leer je alles over Dangerous Goods en Security Awareness, belangrijk voor het garanderen van veiligheid en efficiëntie op Schiphol. Daarna volgt een weight & balance training, die gaat over de juiste manier van beladen van een vliegtuig. Hierna word je nog 4 tot 6 weken ingewerkt.

Waar kun je op rekenen?

 • Een arbeidsovereenkomst van 30 of 38 uur per week, in wisseldiensten, verdeeld over 5 dagen;

 • Een bruto basissalaris (o.b.v. een fulltime arbeidsovereenkomst) van minimaal €2.575,00 per maand;

 • Onregelmatigheidstoeslagen (voor avond-, nacht- en weekenddiensten) conform de sector CAO WPBL;

 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en 8% vakantiegeld uitbetaald in de maand mei;

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden op werkinhoudelijk- als persoonlijk vlak middels de trainingen vanuit de dnata Training Academy en My Learning Zone;

 • Reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol;

 • Een prima pensioenregeling;

 • Veel kortingen en voordelen via dnata BaW (Benefits at Work), waaronder voor vliegtickets.

Wat breng je mee?

 • hbo werk- en denkniveau;

 • Sterk ruimtelijk inzicht en je bent rekenkundig aangelegd;

 • Ervaring in de luchtvaart of je hebt hier een grote belangstelling voor;

 • Ambitie om de A380 te kunnen afhandelen, wat ook nog eens goed op je CV staat;

 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

 • Je kunt binnen een uur op Schiphol zijn en werkt graag in wisseldiensten;

 • De afgelopen 8 jaar heb je aaneengesloten in Nederland gewoond, i.v.m. het verkrijgen van de Verklaring van geen bezwaar.

Kom werken bij dnata

Werken op Schiphol is werken binnen de bijzondere dynamiek van een internationale luchthaven. dnata, trots onderdeel van Emirates group is een snelgroeiende luchtvaartafhandelaar in catering, travelservices, groundhandling en cargo. Met onze ambitie om te groeien is de dnata Training Academy opgericht. Ook jij zal voordat je de vloer op gaat 3 weken lang in training gaan. Hier leer je alle ins en outs over Dangerous Goods, Safety Awareness en maak je kennis met de verschillende airline systemen. Uiteraard zal je ook specifieke trainingen aangeboden krijgen, die horen bij jouw functie!

 • Schiphol

 • 700 medewerkers in Nederland

 • Dragen uniform & werkkleding

dnata

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze recruiter, Erik Pruysen

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert via onderstaand formulier

 • Telefonische intake met de recruiter

 • Gesprek op Schiphol

 • Bij een succesvolle procedure ontvang je van ons een aanbieding

Doorgroeien? Ja dat kan binnen dnata!

Bij instroming zorgen dat je een hele goede allround medewerker wordt. Ambitie wordt gewaardeerd en wanneer ook dnata de potentie in je ziet, zul je middels aanvullende trainingen kunnen doorgroeien naar diverse andere posities

Openstaande vacatures dnata

Hieronder vind je andere openstaande vacatures die wellicht je interesse wekken!

Medewerker Platform

Als Medewerker Ramp/Platform heb je een zeer dynamische functie, want je bent verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden op het platform. Bij de binnenkomst van vliegtuigen die bij ons in afhandeling zijn, ben je bezig met het gereed maken van het platform ten behoeve van het aanvoeren, aansluiten en bedienen van afhandelingsmaterieel.

Medewerker Bagage Tracing

Als medewerker Bagage Tracing lever je een bijdrage aan de registratie van gevonden bagage, het opsporen van vermiste bagage en het verlenen van service aan passagiers volgens airline- en bedrijfsvoorschriften.

Medewerker Bagage

Als Medewerker Bagage heb je een dynamische functie in de bagagekelder, want geen enkele dag of dienst is hetzelfde. Je bent verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van bagage, zodat de passagiers van binnen komende vluchten hun bagage in de aankomsthal in ontvangst mogen nemen.

Pushback Chauffeur

Via een headset sta je direct in verbinding met de piloot en communiceer je met de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Je bent verantwoordelijk voor het rapporteren van ongewone gebeurtenissen aan de coördinatie Airside waarbij je met veel precisie de luchthavenprotocollen, inclusief milieuregelgeving en afvalbeheer opvolgt.

Grondsteward(ess)

Als grondsteward(ess) bij dnata ben je méér dan alleen het eerste aanspreekpunt voor passagiers. Midden in het bruisende Schiphol, ben jij een onmisbaar onderdeel voor het bezorgen van een onvergetelijke reis. Je verwelkomt passagiers met een glimlach en begeleidt ze deskundig door het incheckproces.

Senior Grondsteward(ess)

Als senior grondstewardess/grondsteward bij dnata ben je méér dan alleen het eerste aanspreekpunt voor passagiers. Je bent ook een aanspreekpunt voor jouw (nieuwe) collega’s. Je bent verantwoordelijk voor zowel het hele incheckproces als het boardingsproces. Jouw klant- en servicegerichtheid zijn altijd van hoog niveau, wat de dag ook brengt. Midden in het bruisende Schiphol, ben jij een onmisbaar onderdeel voor het bezorgen van een onvergetelijke reis. Je verwelkomt passagiers met een glimlach en er is geen uitdaging die jij uit de weggaat!

Medewerker Servicedesk

Als medewerker servicedesk bij dnata ben je een luisterend oor, een probleemoplosser en een persoon die goed om weet te gaan met situaties die van jou vragen om snel te schakelen. Je bent het gezicht van dnata en helpt passagiers met het boeken én omboeken van hun vlucht. Als medewerker servicedesk voel je je thuis in de verschillende reserveringssystemen van de diverse luchtvaartmaatschappijen die wij in afhandeling hebben.

Senior Medewerker Ramp & Bagage

Als senior medewerker bagage & ramp ben je verantwoordelijk voor een correcte en vloeiende afhandeling van bagage en ramp werkzaamheden. Je stuurt een team aan en werkt zelf mee als dit nodig is. Je houdt toezicht tijdens het laden/lossen van bagage en de platformafhandeling. Je zorgt voor de juiste toepassing van materiaal en zorgt ervoor de veiligheidsprocedures worden nageleefd.

Ready for your next destination?

Wacht dan niet langer en stuur ons je CV op. Na een positieve cv-selectie vindt er een persoonlijk sollicitatiegesprek plaats. Is hierna de match compleet? Dan gaan wij je met plezier een voorstel doen om bij dnata te komen werken. Een refenretiecheck (VGB aanvraag) is onderdeel van de procedure. Na een positieve afronding begint je nieuwe avontuur bij dnata, welcome on board!