Menu

Medewerker Bagage Tracing

Are you ready for your next destination?

 • Luchtvaart

 • Schiphol

 • 30-38 uur

 • 2.450

 • MBO 3

Medewerker Bagage Tracing Services

Geen dag is hetzelfde in de drukke aankomsthal op Schiphol. Als Medewerker bagage tracing sta je klaar om passagiers te helpen in het zoeken naar hun bagage.

Passagiers komen bij jou met hun vragen over vermiste of beschadigde bagage.. Je registreert en verwerkt de gegevens in het WorldTracer systeem en probeert vervolgens te achterhalen waar de bagage is gebleven. Je spreekt telefonisch met contactpersonen van andere luchtvaartmaatschappijen en schakelt veel met je collega’s in je zoektocht. Als de bagage terecht is, zorg je dat deze wordt aangeleverd bij de koeriersdienst en zo weer bij de passagier bezorgd wordt.

Soms hebben passagiers klachten of schriftelijke vragen. Ook kan bagage op een verkeerde manier gelabeld zijn of het label kan ontbreken. Bagage die niet is opgehaald berg je veilig op en je zorgt dat deze alsnog bij de juiste passagier terecht komt. Je adviseert passagiers ook over claimprocedures bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. In al deze situaties is het van belang dat je rustig en geduldig blijft en een passende oplossing weet te vinden.

Je maakt veel gebruik van de computer, kennis van MS Office komt hier goed van pas.

Wat ga je doen en leren?

Als medewerker Bagage Tracing lever je een bijdrage aan de registratie van gevonden bagage, het opsporen van vermiste bagage en het verlenen van service aan passagiers volgens airline- en bedrijfsvoorschriften.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het te woord staan van passagiers in de aankomsthal met vragen over vermiste en/-of beschadigde bagage

 • Registreren en verwerken van gegevens aangaande vermiste bagage in het WorldTracer systeem;

 • Het adviseren van passagiers ten aanzien van claim procedures bij verschillende airlines

 • Het opvangen van niet afgehaalde bagage aan de bagageband;

 • Administreren van niet afgehaalde bagage;

 • Het tijdig behandelen van schriftelijke communicatie van passagiers en klanten;

 • Toegewezen bagage verzendklaar maken en aanleveren bij de koeriersdienst

 • Het aangeven van verzendklaar gemaakte bagage bij de Douaneautoriteiten.

 • Overige voorkomende werkzaamheden ten behoeve van de tracing van bagage.

Waar kun je op rekenen?

 • Een arbeidsovereenkomst van 30-38 uur per week, in wisseldiensten, verdeeld over 5 dagen;

 • Een bruto basissalaris (o.b.v. een fulltime arbeidsovereenkomst) van minimaal €2.450,00 per maand;

 • Onregelmatigheidstoeslagen (voor avond-, nacht- en weekenddiensten) conform de sector CAO WPBL;

 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en 8% vakantiegeld uitbetaald in de maand mei;

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden op werkinhoudelijk- als persoonlijk vlak middels de trainingen vanuit de dnata Training Academy en My Learning Zone;

 • Reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol;

 • Een prima pensioenregeling;

 • Veel kortingen en voordelen via dnata BaW (Benefits at Work).

Wat breng je mee?

 • MBO-3 werk- en denkniveau;

 • Ervaring in een service verlenend beroep is mooi meegenomen;

 • Je kunt binnen een uur op Schiphol zijn en werkt graag in wisseldiensten;

 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

 • Je hebt de afgelopen 8 jaar aaneengesloten in Nederland gewoond, i.v.m. het verkrijgen van de Verklaring van geen bezwaar.

Kom werken bij dnata

Werken op Schiphol is werken binnen de bijzondere dynamiek van een internationale luchthaven. dnata, trots onderdeel van Emirates group is een snelgroeiende luchtvaartafhandelaar in catering, travelservices, groundhandling en cargo. Met onze ambitie om te groeien is de dnata Training Academy opgericht. Ook jij zal voordat je de vloer op gaat 3 weken lang in training gaan. Hier leer je alle ins en outs over Dangerous Goods, Safety Awareness en maak je kennis met de verschillende airline systemen. Uiteraard zal je ook specifieke trainingen aangeboden krijgen, die horen bij jouw functie!

 • Schiphol

 • 700 medewerkers in Nederland

 • Dragen uniform & werkkleding

dnata

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze recruiter, Erik Pruysen

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert via onderstaand formulier

 • Telefonische intake met de recruiter

 • Gesprek op Schiphol

 • Bij een succesvolle procedure ontvang je van ons een aanbieding

Doorgroeien? Ja dat kan binnen dnata!

Bij instroming zorgen dat je een hele goede allround medewerker wordt. Ambitie wordt gewaardeerd en wanneer ook dnata de potentie in je ziet, zul je middels aanvullende trainingen kunnen doorgroeien naar diverse andere posities

Openstaande vacatures dnata

Hieronder vind je andere openstaande vacatures die wellicht je interesse wekken!

Medewerker Platform

Als Medewerker Ramp/Platform heb je een zeer dynamische functie, want je bent verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden op het platform. Bij de binnenkomst van vliegtuigen die bij ons in afhandeling zijn, ben je bezig met het gereed maken van het platform ten behoeve van het aanvoeren, aansluiten en bedienen van afhandelingsmaterieel.

Medewerker Bagage

Als Medewerker Bagage heb je een dynamische functie in de bagagekelder, want geen enkele dag of dienst is hetzelfde. Je bent verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van bagage, zodat de passagiers van binnen komende vluchten hun bagage in de aankomsthal in ontvangst mogen nemen.

Pushback Chauffeur

Via een headset sta je direct in verbinding met de piloot en communiceer je met de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Je bent verantwoordelijk voor het rapporteren van ongewone gebeurtenissen aan de coördinatie Airside waarbij je met veel precisie de luchthavenprotocollen, inclusief milieuregelgeving en afvalbeheer opvolgt.

Flight Dispatcher

Je staat in contact met de bemanning van het vliegtuig, je collega’s van het platform en de grondstewardessen. Je bent hun aanspreekpunt en geeft het signaal aan piloot en medewerkers dat de turnaround kan beginnen.

Flight dispatcher in opleiding

Breng jouw passie voor de luchtvaart tot leven en laat je opleiden tot junior flight dispatcher bij dnata. Werk tussen de vliegtuigen en houd je bezig met het briefen van de piloten in de cockpit. Zorgen voor een snelle en veilige turnaround van het vliegtuig, dat is waar het als flight dispatcher allemaal om draait. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Grondsteward(ess)

Als grondsteward(ess) bij dnata ben je méér dan alleen het eerste aanspreekpunt voor passagiers. Midden in het bruisende Schiphol, ben jij een onmisbaar onderdeel voor het bezorgen van een onvergetelijke reis. Je verwelkomt passagiers met een glimlach en begeleidt ze deskundig door het incheckproces.

Senior Grondsteward(ess)

Als senior grondstewardess/grondsteward bij dnata ben je méér dan alleen het eerste aanspreekpunt voor passagiers. Je bent ook een aanspreekpunt voor jouw (nieuwe) collega’s. Je bent verantwoordelijk voor zowel het hele incheckproces als het boardingsproces. Jouw klant- en servicegerichtheid zijn altijd van hoog niveau, wat de dag ook brengt. Midden in het bruisende Schiphol, ben jij een onmisbaar onderdeel voor het bezorgen van een onvergetelijke reis. Je verwelkomt passagiers met een glimlach en er is geen uitdaging die jij uit de weggaat!

Medewerker Servicedesk

Als medewerker servicedesk bij dnata ben je een luisterend oor, een probleemoplosser en een persoon die goed om weet te gaan met situaties die van jou vragen om snel te schakelen. Je bent het gezicht van dnata en helpt passagiers met het boeken én omboeken van hun vlucht. Als medewerker servicedesk voel je je thuis in de verschillende reserveringssystemen van de diverse luchtvaartmaatschappijen die wij in afhandeling hebben.

Senior Medewerker Ramp & Bagage

Als senior medewerker bagage & ramp ben je verantwoordelijk voor een correcte en vloeiende afhandeling van bagage en ramp werkzaamheden. Je stuurt een team aan en werkt zelf mee als dit nodig is. Je houdt toezicht tijdens het laden/lossen van bagage en de platformafhandeling. Je zorgt voor de juiste toepassing van materiaal en zorgt ervoor de veiligheidsprocedures worden nageleefd.

Ready for your next destination?

Wacht dan niet langer en stuur ons je CV op. Na een positieve cv-selectie vindt er een persoonlijk sollicitatiegesprek plaats. Is hierna de match compleet? Dan gaan wij je met plezier een voorstel doen om bij dnata te komen werken. Een refenretiecheck (VGB aanvraag) is onderdeel van de procedure. Na een positieve afronding begint je nieuwe avontuur bij dnata, welcome on board!