Menu

Grondsteward(ess)

Are you ready for your next destination?

Dnata Hero Image
 • Luchtvaart

 • Schiphol

 • 20 / 30 / 38 uur

 • 2.450

 • MBO 4

Functieomschrijving

Als grondsteward(ess)bij dnata ben je méér dan alleen het eerste aanspreekpunt voor passagiers. Midden in het bruisende Schiphol, ben jij een onmisbaar onderdeel voor het bezorgen van een onvergetelijke reis. Je verwelkomt passagiers met een glimlach en begeleidt ze deskundig door het incheckproces. Zorgvuldig controleer je de reisdocumenten en zorg je dat de bagage juist is gelabeld. Daarna ontwikkel je jezelf verder en werk je ook bij de gate. Hier zorg je voor een vlekkeloos boardingsproces en bedien je, na het behalen van de vereiste training, de passagiersbrug. Zijn er jonge soloreizigers? Geen probleem! Jij begeleidt ze veilig naar de gate.

Je communiceert duidelijk en blijft rustig, ook tijdens drukte en in stressvolle situaties. Door jouw enthousiaste serviceverlening en oog voor detail zorg je ervoor dat elke passagier klaar is voor een onvergetelijke reis - van het verwelkomen aan de incheckbalie tot het uitzwaaien aan de gate.  

Bij dnata, trots onderdeel van Emirates group, start je jouw carrière met een boeiende reis door de wereld van de luchtvaart. In een betaalde, fulltime training van 3 weken bij de dnata Training Academy leer je alles over Dangerous Goods en Safety Awareness, belangrijk voor het garanderen van veiligheid en efficiëntie op Schiphol. Tijdens de training leer je ook over de verschillende luchtvaartmaatschappijen waar wij de afhandeling voor verzorgen.   

Wat breng je mee?

 • Servicegericht, representatief en communicatief sterk; Je werkt graag in een team, maar bent ook in staat om zelfstandig te werken en problemen op te lossen;

 • Je hebt minimaal mbo 4 werk- en denkniveau en je doet net dat stapje extra;

 • Je bent flexibel, je werkt in wisseldiensten, waarbij je ook in de nacht of in het weekend werkt;

 • Zowel in het Nederlands als in het Engels kun jij je passagiers uitstekend te woord staan;

 • Je kunt altijd binnen een uur op Schiphol zijn;

 • Je heb de afgelopen 8 jaar aaneengesloten in Nederland gewoond, i.v.m. het verkrijgen van de Verklaring van geen bezwaar.

Waar je op kunt rekenen?

 • Een contract van 20, 30 of 38 uur per week, verdeeld over 5 dagen;

 • Groeimogelijkheden op zowel werkinhoudelijk- als persoonlijk vlak;

 • Een bruto salaris van minimaal €2.450,00 per maand o.b.v. een fulltime werkweek

 • Onregelmatigheidstoeslagen voor avond-, nacht- en weekenddiensten (CAO WPBL); Veel kortingen en voordelen bij onder andere partners als Corendon;

 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en 8% vakantiegeld; Reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol;

 • Een prima pensioenregeling.

Kom werken bij dnata

Werken op Schiphol is werken binnen de bijzondere dynamiek van een internationale luchthaven. dnata, trots onderdeel van Emirates group is een snelgroeiende luchtvaartafhandelaar in catering, travelservices, groundhandling en cargo. Met onze ambitie om te groeien is de dnata Training Academy opgericht. Ook jij zal voordat je de vloer op gaat 3 weken lang in training gaan. Hier leer je alle ins en outs over Dangerous Goods, Safety Awareness en maak je kennis met de verschillende airline systemen. Uiteraard zal je ook specifieke trainingen aangeboden krijgen, die horen bij jouw functie!

 • Schiphol

 • 700 medewerkers in Nederland

 • Dragen uniform & werkkleding

dnata

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze recruiter, Erik Pruysen

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert via onderstaand formulier

 • Telefonische intake met de recruiter

 • Gesprek op Schiphol

 • Bij een succesvolle procedure ontvang je van ons een aanbieding

Doorgroeien? Ja dat kan binnen dnata!

Bij instroming zorgen dat je een hele goede allround medewerker wordt. Ambitie wordt gewaardeerd en wanneer ook dnata de potentie in je ziet, zul je middels aanvullende trainingen kunnen doorgroeien naar diverse andere posities

Openstaande vacatures dnata

Hieronder vind je andere openstaande vacatures die wellicht je interesse wekken!

Medewerker Platform

Als Medewerker Ramp/Platform heb je een zeer dynamische functie, want je bent verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden op het platform. Bij de binnenkomst van vliegtuigen die bij ons in afhandeling zijn, ben je bezig met het gereed maken van het platform ten behoeve van het aanvoeren, aansluiten en bedienen van afhandelingsmaterieel.

Medewerker Bagage Tracing

Als medewerker Bagage Tracing lever je een bijdrage aan de registratie van gevonden bagage, het opsporen van vermiste bagage en het verlenen van service aan passagiers volgens airline- en bedrijfsvoorschriften.

Medewerker Bagage

Als Medewerker Bagage heb je een dynamische functie in de bagagekelder, want geen enkele dag of dienst is hetzelfde. Je bent verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van bagage, zodat de passagiers van binnen komende vluchten hun bagage in de aankomsthal in ontvangst mogen nemen.

Pushback Chauffeur

Via een headset sta je direct in verbinding met de piloot en communiceer je met de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Je bent verantwoordelijk voor het rapporteren van ongewone gebeurtenissen aan de coördinatie Airside waarbij je met veel precisie de luchthavenprotocollen, inclusief milieuregelgeving en afvalbeheer opvolgt.

Flight Dispatcher

Je staat in contact met de bemanning van het vliegtuig, je collega’s van het platform en de grondstewardessen. Je bent hun aanspreekpunt en geeft het signaal aan piloot en medewerkers dat de turnaround kan beginnen.

Flight dispatcher in opleiding

Breng jouw passie voor de luchtvaart tot leven en laat je opleiden tot junior flight dispatcher bij dnata. Werk tussen de vliegtuigen en houd je bezig met het briefen van de piloten in de cockpit. Zorgen voor een snelle en veilige turnaround van het vliegtuig, dat is waar het als flight dispatcher allemaal om draait. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Senior Grondsteward(ess)

Als senior grondstewardess/grondsteward bij dnata ben je méér dan alleen het eerste aanspreekpunt voor passagiers. Je bent ook een aanspreekpunt voor jouw (nieuwe) collega’s. Je bent verantwoordelijk voor zowel het hele incheckproces als het boardingsproces. Jouw klant- en servicegerichtheid zijn altijd van hoog niveau, wat de dag ook brengt. Midden in het bruisende Schiphol, ben jij een onmisbaar onderdeel voor het bezorgen van een onvergetelijke reis. Je verwelkomt passagiers met een glimlach en er is geen uitdaging die jij uit de weggaat!

Medewerker Servicedesk

Als medewerker servicedesk bij dnata ben je een luisterend oor, een probleemoplosser en een persoon die goed om weet te gaan met situaties die van jou vragen om snel te schakelen. Je bent het gezicht van dnata en helpt passagiers met het boeken én omboeken van hun vlucht. Als medewerker servicedesk voel je je thuis in de verschillende reserveringssystemen van de diverse luchtvaartmaatschappijen die wij in afhandeling hebben.

Senior Medewerker Ramp & Bagage

Als senior medewerker bagage & ramp ben je verantwoordelijk voor een correcte en vloeiende afhandeling van bagage en ramp werkzaamheden. Je stuurt een team aan en werkt zelf mee als dit nodig is. Je houdt toezicht tijdens het laden/lossen van bagage en de platformafhandeling. Je zorgt voor de juiste toepassing van materiaal en zorgt ervoor de veiligheidsprocedures worden nageleefd.

Ready for take-off?

Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en stuur ons je CV. Na een positieve cv-selectie vindt er een persoonlijk sollicitatiegesprek plaats. Is hierna de match compleet? Dan gaan wij je met plezier een voorstel doen om bij dnata te komen werken. Welcome on board!