Menu

Pushback Chauffeur

Are you ready for your next destination?

 • Luchtvaart

 • Schiphol

 • 38 uur

 • 2.630 – €3.375

 • MBO 3

Pushback Chauffeur

Stel je voor dat jij de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, veilig en vakkundig naar de startbaan begeleidt. Want wist je dat een vliegtuig helemaal niet in zijn achteruit kan? Als pushback chauffeur is het jouw taak om het vliegtuig van de gate naar de startbaan te slepen zodat het vliegtuig ongehinderd en zelfstandig weg kan rijden richting de startbaan. Met jouw werk op het platform ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van duizenden passagiers. Zonder jou, geen vertrek!

Wat ga je doen en leren?

Via een headset sta je direct in verbinding met de piloot en communiceer je met de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Je bent verantwoordelijk voor het rapporteren van ongewone gebeurtenissen aan de coördinatie Airside waarbij je met veel precisie de luchthavenprotocollen, inclusief milieuregelgeving en afvalbeheer opvolgt. Jouw rol is veelzijdig: iedere vliegtuigopstelplaats (VOP) heeft een specifieke pushbeweging, maar gezien de drukte op de luchthaven kan het zijn dat je snel moet kunnen schakelen en een alternatieve route moet volgen. Dit kan nodig zijn om inkomende vliegtuigen ruimte te geven, zodat zij achterlangs of voorlangs kunnen passeren voor een soepele doorstroom van het luchtverkeer. Je bezit dan ook over een hoge dosis concentratie en sterke communicatie in de Nederlandse taal. De veiligheid van de passagiers staat bij jou altijd voorop waardoor dagelijks op de hoogte bent van de eventuele wijzigingen in de verkeersregels op Schiphol. Als pushback chauffeur sta je constant op scherp en vlieg je iedere gebeurtenis met deskundigheid aan, wat jou een onmisbaar onderdeel van de luchtvaartoperatie maakt.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Assisteren bij het docking/binnenhalen van vliegtuigen;

 • Gereedzetten van materialen (wielblokken, pionnen, ground power, vliegtuigtrap e.d.);

 • Plaatsen van pionnen en blokken t.b.v. afbakening van de veiligheidszone en de parkeerpositie van het vliegtuig;

 • Het lossen en laden van vliegtuigen;

 • Bedienen van ground support equipment (w.o. pallet-transporter, airstarter unit, loader en/of lopende band);

 • Pushbacken en slepen van vliegtuigen.

Waar kun je op rekenen?

 • Een bruto startsalaris volgens de CAO WPBL met kans op doorgroeimogelijkheden;

 • Onregelmatigheidstoeslagen voor avond-, nacht- en weekenddiensten (CAO WPBL);

 • 25 vakantiedagen op fulltime basis en 8% vakantiegeld;

 • Trainingen vanuit de dnata Training Academy zodat je als echte professional te werk kan gaan;

 • Reiskostenregeling en gratis gebruik van het busnetwerk rondom Schiphol;

 • Verschillende mogelijkheden om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen; 

 • Een prima pensioenregeling.

Dit breng jij mee

 • MBO 3 werk- en denkniveau;

 • In het bezit van rijbewijs B;

 • Kennis van platform gerelateerde processen is een pre;

 • Je bent bent een teamplayer, maar ook in staat zelfstandig te werken en problemen op te lossen;

 • Rijbevoegdheid certificaat voor platform of de bereidheid om deze te behalen;

 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

 • Je woont minimaal 8 jaar in Nederland en bent niet in aanraking geweest met justitie in verband met het verkrijgen van een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB).

Kom werken bij dnata

Werken op Schiphol is werken binnen de bijzondere dynamiek van een internationale luchthaven. dnata, trots onderdeel van Emirates group is een snelgroeiende luchtvaartafhandelaar in catering, travelservices, groundhandling en cargo. Met onze ambitie om te groeien is de dnata Training Academy opgericht. Ook jij zal voordat je de vloer op gaat 3 weken lang in training gaan. Hier leer je alle ins en outs over Dangerous Goods, Safety Awareness en maak je kennis met de verschillende airline systemen. Uiteraard zal je ook specifieke trainingen aangeboden krijgen, die horen bij jouw functie!

 • Schiphol

 • 700 medewerkers in Nederland

 • Dragen uniform & werkkleding

dnata

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze recruiter, Erik Pruysen

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert via onderstaand formulier

 • Telefonische intake met de recruiter

 • Gesprek op Schiphol

 • Bij een succesvolle procedure ontvang je van ons een aanbieding

Doorgroeien? Ja dat kan binnen dnata!

Bij instroming zorgen dat je een hele goede allround medewerker wordt. Ambitie wordt gewaardeerd en wanneer ook dnata de potentie in je ziet, zul je middels aanvullende trainingen kunnen doorgroeien naar diverse andere posities

Openstaande vacatures dnata

Hieronder vind je andere openstaande vacatures die wellicht je interesse wekken!

Medewerker Platform

Als Medewerker Ramp/Platform heb je een zeer dynamische functie, want je bent verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden op het platform. Bij de binnenkomst van vliegtuigen die bij ons in afhandeling zijn, ben je bezig met het gereed maken van het platform ten behoeve van het aanvoeren, aansluiten en bedienen van afhandelingsmaterieel.

Medewerker Bagage Tracing

Als medewerker Bagage Tracing lever je een bijdrage aan de registratie van gevonden bagage, het opsporen van vermiste bagage en het verlenen van service aan passagiers volgens airline- en bedrijfsvoorschriften.

Medewerker Bagage

Als Medewerker Bagage heb je een dynamische functie in de bagagekelder, want geen enkele dag of dienst is hetzelfde. Je bent verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van bagage, zodat de passagiers van binnen komende vluchten hun bagage in de aankomsthal in ontvangst mogen nemen.

Flight Dispatcher

Je staat in contact met de bemanning van het vliegtuig, je collega’s van het platform en de grondstewardessen. Je bent hun aanspreekpunt en geeft het signaal aan piloot en medewerkers dat de turnaround kan beginnen.

Flight dispatcher in opleiding

Breng jouw passie voor de luchtvaart tot leven en laat je opleiden tot junior flight dispatcher bij dnata. Werk tussen de vliegtuigen en houd je bezig met het briefen van de piloten in de cockpit. Zorgen voor een snelle en veilige turnaround van het vliegtuig, dat is waar het als flight dispatcher allemaal om draait. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Grondsteward(ess)

Als grondsteward(ess) bij dnata ben je méér dan alleen het eerste aanspreekpunt voor passagiers. Midden in het bruisende Schiphol, ben jij een onmisbaar onderdeel voor het bezorgen van een onvergetelijke reis. Je verwelkomt passagiers met een glimlach en begeleidt ze deskundig door het incheckproces.

Senior Grondsteward(ess)

Als senior grondstewardess/grondsteward bij dnata ben je méér dan alleen het eerste aanspreekpunt voor passagiers. Je bent ook een aanspreekpunt voor jouw (nieuwe) collega’s. Je bent verantwoordelijk voor zowel het hele incheckproces als het boardingsproces. Jouw klant- en servicegerichtheid zijn altijd van hoog niveau, wat de dag ook brengt. Midden in het bruisende Schiphol, ben jij een onmisbaar onderdeel voor het bezorgen van een onvergetelijke reis. Je verwelkomt passagiers met een glimlach en er is geen uitdaging die jij uit de weggaat!

Medewerker Servicedesk

Als medewerker servicedesk bij dnata ben je een luisterend oor, een probleemoplosser en een persoon die goed om weet te gaan met situaties die van jou vragen om snel te schakelen. Je bent het gezicht van dnata en helpt passagiers met het boeken én omboeken van hun vlucht. Als medewerker servicedesk voel je je thuis in de verschillende reserveringssystemen van de diverse luchtvaartmaatschappijen die wij in afhandeling hebben.

Senior Medewerker Ramp & Bagage

Als senior medewerker bagage & ramp ben je verantwoordelijk voor een correcte en vloeiende afhandeling van bagage en ramp werkzaamheden. Je stuurt een team aan en werkt zelf mee als dit nodig is. Je houdt toezicht tijdens het laden/lossen van bagage en de platformafhandeling. Je zorgt voor de juiste toepassing van materiaal en zorgt ervoor de veiligheidsprocedures worden nageleefd.

Ready for your next destination?

Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en stuur ons je CV. Na een positieve cv-selectie vindt er een persoonlijk sollicitatiegesprek plaats. Is hierna de match compleet? Dan gaan wij je met plezier een voorstel doen om bij dnata te komen werken. Maak je geen zorgen, de referentiecheck is slechts een klein onderdeel van de reis. Wanneer alles groen licht krijgt, begint jouw nieuwe avontuur bij dnata -
welcome on board!